Top 5 DTM Esports Championship battle for DTM Trophy ride in 2023

2022 DTM Esports Championship powered by MediaMarkt Trophy

Van virtuele tot echte motorsport: de vijf best geplaatste deelnemers van het DTM Esports Championship powered by MediaMarkt strijden om een ​​echte rit in de DTM Trophy 2023 in een driedelige shoot-out.

Op de Red Bull Ring in Oostenrijk zullen de nieuwe DTM Esports-kampioen Kevin Siggy (SLO), runner-up Moritz Löhner (GER) en Gianmarco Fiduci (ITA), Florian Hasse (GER) en Leonard Krippner (GER) deelnemen aan de rijgedeelte op zaterdag (14 mei). Een week later (20-22 mei) volgen de fitness- en media-onderdelen tijdens het DTM Lausitzring Turn 1 powered by Autohero evenement, waarna de deskundige jury de winnaar zal eren die mag deelnemen aan de DTM Trophy 2023.

Sloveen Kevin Siggy is de nieuwe DTM Esports-kampioen van 2022.

De racecockpit in de echte wereld is een unieke kans in virtueel racen die veel sterke coureurs van gerenommeerde teams naar het DTM Esports-kampioenschap voor het seizoen 2022 heeft getrokken. 29 coureurs uit tien landen namen deel aan de zes ronden, elk met een sprintrace van 15 minuten en een endurancerace van 60 minuten. “DTM Esports heeft zich ontwikkeld tot een van de sterkste kampioenschappen op het RaceRoom-platform”, benadrukt Moritz Löhner. De 23-jarige simracer uit München deed mee als titelverdediger en liet opnieuw een sterke prestatie zien door tweede te worden. “Ik denk dat het DTM Esports-seizoen een stap vooruit was in vergelijking met andere series, vooral vanwege de 60 minuten durende race die voor meer afwisseling in de strategie zorgt. Dat is kenmerkend voor deze serie”, is de kersverse titelwinnaar Siggy van Team Redline overtuigd.

2022 DTM Esports Championship powered by MediaMarkt Trophy

“Dat was een bijzonder sterk seizoen in het DTM Esports Championship met uitstekende races”, benadrukt Martin Tomczyk ook. Als manager van de DTM Trophy-serie kijkt de voormalige DTM-kampioen vooruit naar het rijdende deel van de shoot-out: “Dat wordt echt spannend. We weten immers van Tim Heinemann, die als simracer in 2020 de DTM Trophy-titel won en van Moritz Löhner, die als DTM Esports-kampioen 2021 een sterk seizoen had in DTM Trophy, hoe sterk simracers zijn ook in een echte raceauto. Voor iedereen wordt Red Bull Ring een veeleisende test.”

Iemand die bijzonder enthousiast is over de mogelijkheid om af te studeren in de echte autosport, is Kevin Siggy. De 23-jarige Sloveen, woonachtig in Nederland, was dolgelukkig na zijn zevende overwinning van het seizoen tijdens de finale op het virtuele Grand Prix-circuit van Portimão. “Ik heb veel tijd geïnvesteerd om succesvol te zijn in het DTM Esports Championship”, zegt Siggy, verwijzend naar het intense set-upwerk dat voor het eerst in DTM Esports was toegestaan ​​en uiteindelijk de sleutel tot de overwinning voor hem was. “Daarom ben ik nog blijer dat ik nu in een raceauto op de Red Bull Ring mag rijden. Ik zal mijn uiterste best doen om deze geweldige kans te benutten”, zegt Kevin Siggy. Daarbij kan hij rekenen op de steun van Moritz Löhner. “Natuurlijk gaat het voor mij ook om de kans om de rit voor het seizoen 2023 te winnen, maar desalniettemin zal ik mijn collega’s advies geven zodat we allemaal een geweldige dag en veel plezier zullen hebben op dit geweldige circuit. ”, benadrukt Löhner. De 23-jarige doet al ervaring op uit een DTM Trophy-seizoen waarin hij zelfs twee keer op het podium stond. Löhner erkent meteen dat Kevin Siggy de terechte winnaar is van de DTM Esports-titel. “Kevin behoort al jaren tot de besten in simracen. Hij stond in alle twaalf races op het podium, dat is een mega prestatie, daar bestaat geen twijfel over!”

Ondertussen is Moritz Löhner ook blij dat naast de Italiaan Gianmarco Fiduci (Team Fordzilla) ook zijn twee teamgenoten Florian Hasse en Leonard Krippner van het Dörr Esports-team in de top 5 staan. Krippner profiteerde daarbij van een postrace uitsluiting voor Alessandro Ottaviani (R8G eSports). De Italiaan had tijdens de finale te veel strafpunten opgelopen met zijn agressieve rijstijl. “Dat drie van de vijf Dörr Esports-coureurs de shoot-out hebben gehaald, is super. Samen hebben we laten zien dat goed teamwork in de kwalificatie en de race alles is”, zegt teamleider Löhner, die het seizoen afsloot met 370 punten achter Siggy (466) en voor Fiduci (293), Hasse (256) en Krippner (248).

Op de Red Bull Ring op zaterdag en op DEKRA Lausitzring een week later draait het allemaal om een ​​real-world cockpit voor deze vijf coureurs uit het DTM Esports Championship powered by MediaMarkt en dus om een ​​droom die uitkomt die elke virtuele coureur heeft.